MENU

Καθώς το καλοκαίρι αποτελεί μία ιδανική περίοδο που όλοι θέλουμε να την απολαύσουμε, τα εκτεταμένα χειρουργεία πλαστικής χειρουργικής δεν αποτελούν προτεραιότητα για την πλειοψηφία των ασθενών.

Την περίοδο του καλοκαιριού, οι περισσότεροι ασθενείς προτιμούν διαδικασίες όπως το Botox και οι υπόλοιπες ενέσιμες. Μη επεμβατικές θεραπείες, όπως τα fillers υαλουρονικού οξέος. Ο… “καλοκαιρινός” περιορισμός για το Botox είναι να μην κάνετε ηλιοθεραπεία για περίπου 3 ημέρες από την έγχυση.

Σχετικά με τα fillers, αν σκέφτεστε μία τέτοια διόρθωση πριν από κάποιο event του καλοκαιριού, όπως έναν γάμο ή μία βάφτιση, φροντίστε να προγραμματίσετε το ραντεβού σας περίπου δύο εβδομάδες νωρίτερα.

Ιδιαίτερα δημοφιλείς, την περίοδο του καλοκαιριού είναι και οι μεσοθεραπείες. Που θα σας χαρίσουν μία πιο φρέσκια, νεανική όψη. Συνίστανται στην έγχυση στο δέρμα ποικιλίας αντιγηραντικών παραγόντων υψηλής ποιότητας. Όπως βιταμινών και αντιοξειδωτικών. Υαλουρονικού οξέος, ακόμη και αιμοπεταλίων (αυτόλογη μεσοθεραπεία).

Ποιοι κάνουν πλαστικές επεμβάσεις το καλοκαίρι

Ωστόσο υπάρχουν και ασθενείς οι οποίοι επιλέγουν τους θερινούς μήνες για κάτι πιο επεμβατικό.

Πολλές γυναίκες επιλέγουν το καλοκαίρι να προβούν σε αυτές τις επεμβάσεις. Γιατί πρόκειται για την εποχή που δεν μπορούν να χαρούν, λόγω των ανασφαλειών, με το σώμα τους.

Ένα χαλαρό στήθος, ένα μεγάλο στήθος που περιορίζει την καθημερινότητα, ένα πολύ μικρό στήθος που δυσκολεύει τη γυναίκα στο να φορέσει τα ρούχα που επιθυμεί. Το λίπος και η χαλάρωση στην περιοχή της κοιλιάς που φρενάρουν μία γυναίκα από το να βγει στην παραλία και η χαλάρωση στα χέρια που κάνει μια γυναίκα να φοράει μακρυμάνικα ακόμη και στην καρδιά του καλοκαιριού είναι προβλήματα που επιδρούν σημαντικά στην αυτοπεποίθηση πολλών γυναικών. Επηρεάζοντας επίσης την καθημερινότητά τους.

Έτσι, δεν είναι λίγες οι γυναίκες που επιλέγουν να προβούν το καλοκαίρι σε διαδικασίες όπως λιποαναρρόφηση, βραχιονοπλαστκή, πλαστική μαστού. Και κυρίως όταν τα παιδιά τους λείπουν στην κατασκήνωση, προκειμένου να μην περάσουν στα παιδιά το μήνυμα ότι προχωρούν σε μία χειρουργική επέμβαση επειδή πάνω τους κάτι τις ενοχλεί – ειδικά αν είναι μαμάδες κοριτσιών.

Επιπλέον, το καλοκαίρι είναι ιδανική περίοδος για να πάρει κάποιος άδεια, χωρίς να χρειαστεί… να πει το λόγο!

Λιποαναρρόφηση – Πλαστικές επεμβάσεις το καλοκαίρι

Η λιποαναρρόφηση είναι μία από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους σμίλευσης και δημιουργίας ενός πιο αρμονικού περιγράμματος σώματος. Mπορεί να απομακρύνει το τοπικό λίπος από περιοχές που δεν ανταποκρίνονται στη δίαιτα ή τη γυμναστική. Όπως η κοιλιά, τα μπράτσα, οι γλουτοί, οι μηροί, η μέση κ.ο.κ.

Σε αυτήν την προσπάθεια υπάρχουν διαθέσιμες πολλές διαφορετικές τεχνικές. Όπως η VASER λιποαναρρόφηση, όπου με τη βοήθεια υψίσυχνων υπερήχων ο πλαστικός χειρουργός ρευστοποιεί τις αποθέσεις λίπους. Όχι μόνο για να δώσει στο σώμα του/ της ασθενούς μια πιο λεπτή όψη, αλλά για να το σμιλεύσει με επιμονή στη λεπτομέρεια, δημιουργώντας ένα εφέ γράμμωσης. Μάλιστα το λίπος που αφαιρείται από τις περιοχές όπου υπάρχει σε περίσσεια, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να χαρίσει όγκο σε άλλες περιοχές του σώματος. Όπως το στήθος, οι γλουτοί, ακόμη και το πρόσωπο.

Η μέθοδος αυτή, για τους λόγους που μόλις προαναφέραμε, έχει αγαπηθεί και προτιμάται και από τους άνδρες.

Με τις σύγχρονες τεχνικές λιποαναρρόφησης, οι ασθενείς επιστρέφουν στις καθημερινές τους δραστηριότητες μέσα σε ελάχιστες ημέρες.

H κοιλιοπλαστική είναι επίσης μια επέμβαση που μπορεί να γίνει τους θερινούς μήνες, κυριολεκτικά μεταμορφώνοντας την περιοχή της κοιλιάς.

Σε όλες αυτές τις επεμβάσεις, ο μεγαλύτερος περιορισμός, κυρίως επειδή στη χώρα μας έχουμε πολύ ζεστό καλοκαίρι, είναι η χρήση κορσέ συμπίεσης για 4-6 εβδομάδες που έρχεται να περιορίσει το μετεγχειρητικό οίδημα. Αυτό, με τις υψηλές θερμοκρασίες της ζέστης, είναι λιγότερο ανεκτό σε σχέση π.χ. με το φθινόπωρο ή τον χειμώνα.

Επεμβάσεις μαστού – Πλαστικές επεμβάσεις το καλοκαίρι

Μία άλλη επέμβαση που πραγματοποιείται συχνά αυτό διάστημα, είναι οι επεβάσεις στο μαστό. Είτε για αύξηση του όγκου του μαστού, είτε για μείωση είτε για ανόρθωση.

Στην ανόρθωση του μαστού που έχει χαλαρώσει λόγω των αυξομειώσεων του βάρους, της εγκυμοσύνης, αλλά και της… βαρύτητας. Το επιπλέον δέρμα αφαιρείται και πραγματοποιείται αναδιάταξη του παρεγχύματος των μαστών, χωρίς να μειώνεται το μέγεθός τους.

Ένα χειρουργείο όπως μία αυξητική στήθους μπορεί να διαρκεί μερικές μόνο ώρες. Ωστόσο η διαδικασία ανάρρωσης προΰποθέτει η ασθενής να παραμείνει σε εσωτερικό χώρο και μακριά από τις διασκεδάσεις του καλοκαιριού, όπως το μπάνιο στη θάλασσα.

Για τις γυναίκες που κάνουν δουλειά γραφείου, η επιστροφή στην εργασία μπορεί να γίνει μέσα σε λίγες ημέρες. Για την επιστροφή στο πρόγραμμα εντατικής άσκησης ωστόσο, θα πρέπει να περάσουν 4-6 εβδομάδες. Υπό την προϋπόθεση πάντα ότι η ασθενής φορά διαρκώς τον ειδικό υποστηρικτικό στηθόδεσμο.

Παρόλα αυτά, δεδομένου ότι η μετεγχειρητική αγωγή συνίσταται απλώς στην χρήση ενός αθλητικού στηθόδεσμου, τα χειρουργεία του μαστού παραμένουν σε υψηλή ζήτησε το καλοκαίρι.

Το καλοκαίρι είναι η περίοδος της καλής διάθεσης και της ανεμελιάς! Ό,τι και αν αποφασίσετε να κάνετε λοιπόν, είτε ελάχιστα επεμβατικές θεραπείες, είτε μεγάλα και σημαντικά χειρουργεία, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι ο καλύτερος σας σύμμαχος είναι η χαρά και η αισιοδοξία! Αν πάλι είστε από εκείνους που προτιμούν να αφήσουν αυτές τις “δουλειές” για τον χειμώνα, δεν μένει παρά να απολαύσετε τις διακοπές σας. Να θυμάστε πως η Ομορφιά, πάνω από όλα, είναι μια εσωτερική διάθεση και ακτινοβολεί από μέσα προς τα έξω!

error: Content is protected !!