MENU

Η διαδικασία της γήρανσης των ιστών του προσώπου συνδυασμένη με τη δύναμη της βαρύτητας επηρεάζουν σημαντικά την περιοχή του μετώπου και των φρυδιών. Σχηματίζοντας τις χαρακτηριστικές εγκάρσιες ρυτίδες του μετώπυ, την πτώση των φρυδιών και, σε συνδυασμό με την ατροφία του λίπους και των μυών, το χαρακτηριστικό «άδειασμα» στην περιοχή των κροτάφων.

Η επέμβαση της ανόρθωσης των φρυδιών ή του μετώπου (στα αγγλικά Browlift ή Foreheadlift) αναστρέφει αυτή την διαδικασία της γήρανσης. Προσφέροντας στήριξη στα εν τω βάθει στρώματα και αφαίρεση του πλεονάζοντος δέρματος. Το μέτωπό σας γίνεται πιο νεανικό, με εμφανώς λιγότερες ρυτίδες. Τα φρύδια ξανααποκτούν τη σωστή τους θέση – τόσο σημαντική για τη νεανική όψη της περιοφθαλμικής περιοχής. Ο χαμένος όγκος σε σημεία-κλειδιά του μετώπου αποκαθίσταται.

Ο Δρ Νικόλαος Σγούρος χρησιμοποιεί τις πλέον προηγμένες τεχνικές για την πραγματοποίηση της ανόρθωσης του μετώπου. Δια μέσου μικρών ανεπαίσθητων και καλά κρυμμένων τομών.

Ανόρθωση μετώπου – Ποια είναι η προετοιμασία για την επέμβαση;

Η προετοιμασία για την επέμβαση της ανόρθωσης φρυδιών μοιάζει αρκετά με εκείνη του λίφτινγκ του προσώπου. Πλήρης αποχή από το κάπνισμα για τουλάχιστον 2 μήνες πριν το χειρουργείο. Ρύθμιση της αρτηριακής υπέρτασης. Διακοπή ιδιοσκευασμάτων και συγκεκριμένων συμπληρωμάτων διατροφής που αυξάνουν τον κίνδυνο της αιμορραγίας.

Στις προεγχειρητικές μας συναντήσεις θα λάβετε πλήρη επεξήγηση των απαιτούμενων τεχνικών που χρειάζεται το δικό σας μέτωπο. Θα ληφθεί επίσης το απαραίτητο σετ προεγχειρητικών φωτογραφιών.

Ποια είναι η διαδικασία της επέμβασης;

Ο Δρ Σγούρος προτιμά να πραγματοποιεί την επέμβαση της ανόρθωσης των φρυδιών υπό τοπική αναισθησία και ελαφρά «μέθη». Η επιλογή αυτή παρουσιάζει πολλά σημαντικά πλεονεκτήματα έναντι της γενικής αναισθησίας: καλύτερη ανοχή από τον οργανισμό, μικρότερος κίνδυνος αναισθησιολογικών επιπλοκών, ταχύτερη ανάνηψη και – το σημαντικότερο – συνεργασία του ασθενούς με τον χειρουργό κατά τη διάρκεια του χειρουργείου. Μετά το πέρας της επέμβασης συνήθως θα χρειαστεί να παραμείνετε στην αίθουσα ανάνηψης και στο δωμάτιο σας για 3-4 ώρες και στη συνέχεια μπορείτε με απόλυτη ασφάλεια να πάτε στο σπίτι.

Ποιά είναι η αναμενόμενη μετεγχειρητική πορεία;

Ο πόνος μετά την επέμβαση είναι ελάχιστος. Κατά βάση εύκολα αντιμετωπίσιμος με τα απλά παυσίπονα (παρακεταμόλη). Το οίδημα (πρήξιμο) και οι εκχυμώσεις (μελανιές) είναι απόλυτα φυσικά φαινόμενα μετά από την ανόρθωση μετώπου. Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων υποχωρούν 1-2 εβδομάδες μετά το χειρουργείο, ενώ οι ασθενείς συνήθως επιστρέφουν πλήρως στις κοινωνικές τους υποχρεώσεις (εργασία, συναναστροφές) σε 1 εβδομάδα. Ωστόσο, η έντονη άσκηση απαγορεύεται για 3 εβδομάδες μετά την επέμβαση.

Τα αποτελέσματα της ανόρθωσης μετώπου είναι ορατά άμεσα μετά το χειρουργείο, ωστόσο, το οίδημα και οι επίδεσμοι τα κρύβουν σχετικά γρήγορα και εσείς θα μπορείτε να τα «απολαύσετε» 1-2 εβδομάδες μετά, όταν το πρήξιμο θα αρχίσει να υποχωρεί κατά το μεγαλύτερο μέρος. Η ανόρθωση μετώπου θεωρείται μία δραστική λύση αντιγήρανσης και χαρίζει μία δεκαετία νεότητας στο μέτωπό σας. Οι περισσότεροι ασθενείς δε χρειάζονται κάποια επιπλέον επέμβαση για πολλά χρόνια.

Εν κατακλείδι, η ανόρθωση μετώπου σε συνδυασμό με το facelift και την βλεφαροπλαστική είναι οι επεμβάσεις εκείνες που πραγματικά «γυρίζουν τον χρόνο πίσω» για το πρόσωπο σας. Για να μάθετε περισσότερα και να κλείσετε άμεσα το ραντεβού σας, καλέστε στο ιατρείο του Δρ Σγούρου, στο 2130099416, ώστε να λάβετε την πρώτη σας ιδιωτική δωρεάν συμβουλευτική συνεδρία.

Tip: Ενημερωθείτε σχετικά με το Facelift

error: Content is protected !!