MENU

Η Αυξητική Στήθους είναι μία από τις πλέον δημοφιλείς επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής. Κυρίως λόγω του υψηλού ποσοστού ικανοποίησης που προσφέρει το αποτέλεσμά της και τα διαρκώς αυξανόμενα επίπεδα ασφάλειας και αποτελεσματικότητάς της.

Οι συνειδητοποιημένες ασθενείς συχνά επιλέγουν να υποβληθούν σε αυξητική μαστού επειδή αντιλαμβάνονται ότι το μέγεθος των μαστών τους δεν εναρμονίζεται με την εικόνα του υπολοίπου σώματος τους. Η αυξητική ενισχύει το μέγεθος και το σχήμα του μαστού. Κάνει τη γυναίκα να αισθάνεται μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση με την εικόνα της. Βοηθά επίσης στην επιλογή ρούχων και μαγιό.

Η φιλοσοφία του Δρ Σγούρου στην αυξητική του μαστού είναι να εξατομικεύσει τις χειρουργικές επιλογές στις ανάγκες της κάθε γυναίκας χωριστά. Παρέχει την εγγύηση ότι το μετεγχειρητικό αποτέλεσμα θα είναι το βέλτιστο όσον αφορά τους στόχους και τις επιθυμίες της.  Καθώς και το σχήμα και τις αναλογίες του σώματός της.

Πως επιλέγουμε τo σωστό τύπο επέμβασης για κάθε γυναίκα;

Οι περισσότερες γυναίκες προσδοκούν από το χειρουργείο απλά να αποκτήσουν μεγαλύτερο στήθος. Ωστόσο, ο έμπειρος πλαστικός χειρουργός συνυπολογίζει πολλές περισσότερες παραμέτρους πέρα από το επιθυμητό μέγεθος του μαστού. Αυτές περιλαμβάνουν το σχήμα, τις διαστάσεις του μαστού και του θώρακα. Την ποιότητα του δέρματος, τη θέση της θηλής και της θηλαίας άλου. Τη θέση της υπομαστικής πτυχής (η πτυχή που σχηματίζεται μεταξύ του κάτω μέρους του μαστού και του θώρακα-κοιλιάς). Καθώς και την ποσότητα του αδένα που καλείται να καλύψει το ένθεμα της σιλικόνης. Ο σωστός πλαστικός χειρουργός οφείλει να αναλύσει ολιστικά το σώμα και το στήθος της υποψήφιας. Να εγγυηθεί ότι η αυξητική του μαστού δε θα φέρει ένα αποτέλεσμα που θα φαίνεται αφύσικο ή υπερβολικό.

Εξατομικευμένη Επιλογή

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να καταλάβουμε ότι δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο μέγεθος. Ούτε και μία προκαθορισμένη τεχνική. Η επιλογή πρέπει πάντοτε να εξατομικεύεται και να προσαρμόζεται στις ξεχωριστές ανάγκες της κάθε γυναίκας. Κατά τη διάρκεια της λεπτομερούς συμβουλευτικής προεγχειρητικής συνεδρίας με τον Δρ Νικόλαο Σγούρο, σας εξηγήσει αναλυτικά τις διαθέσιμες επιλογές των τεχνικών και τους τύπους των διαφόρων ενθεμάτων σιλικόνης. Η οπτική αντίληψη που έχουμε για τον εαυτό μας όταν κοιταζόμαστε στον καθρέπτη είναι συχνά διαφορετική από αυτήν που βλέπουν οι άλλοι. Είναι σημαντικό να λάβετε την εμπεριστατωμένη και αντικειμενική γνώμη ενός εξειδικευμένου πλαστικού χειρουργού.

Συχνά το μικρό μέγεθος των μαστών συνυπάρχει με άλλα μορφολογικά προβλήματα. Αυτά μπορεί να είναι η πτώση, η ασυμμετρία ή η απώλεια όγκου από τον άνω πόλο του μαστού («άδειασμα»). Παρά την κοινά διαδεδομένο μύθο ότι η αυξητική του μαστού συντελεί και σε ένα βαθμό ανόρθωσης, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι ουσιαστική ανόρθωση ενός πτωτικού μαστού ποτέ δε μπορεί να επιτευχθεί με την τοποθέτηση οποιουδήποτε ενθέματος σιλικόνης και μόνο. Αυτό που χρειάζεται στις περιπτώσεις αυτές είναι να συνδυαστεί η αυξητική του μαστού με την ανόρθωση, στο ίδιο χειρουργείο. Για να το αντιληφθείτε αυτό, ο Δρ Σγούρος σας προσφέρει μία παρουσίαση του αναμενόμενου μετεγχειρητικού αποτελέσματος πάνω στις δικές σας φωτογραφίες. Έτσι οπτικοποιείτε  το αποτέλεσμα. Ωθείστε λοιπόν στην σωστή επιλογή του σωστού για εσάς χειρουργείου.

Ποιες γυναίκες χρειάζονται την αυξητική στήθους;
Είναι η αυξητική στήθους κατάλληλη για εσάς;

Οι ιδανικές υποψήφιοι για την αυξητική του στήθους είναι γυναίκες που δεν καπνίζουν και είναι υγιείς. Η αυξητική του μαστού είναι μία σημαντική χειρουργική επέμβαση. Πρέπει λοιπόν να είστε υγιείς και η δυνατότητα ανάπλασης του οργανισμού σας να είναι φυσιολογική. Να αναρρώσετε αβίαστα από το χειρουργείο και θα αποφευχθούν επιπλοκές από πλημμελή επούλωση. Αν, αντίθετα, υποφέρετε από κάποια χρόνια νόσο, από διαταραχές της πηκτικότητας του αίματος ή από κάποια σημαντική αλλεργία, φροντίστε να το συζητήσετε στις προεγχειρητικές σας συναντήσεις με τον Δρ Σγούρο.  Είναι σημαντικό, καθώς  θα ληφθεί υπόψιν στο σχεδιασμό της όλης περιεγχειρητικής διαδικασίας.

Υπάρχουν γυναίκες που είναι σχετικά ικανοποίημενες με το μέγεθος και το σχήμα του μαστού τους μέσα στο στηθόδεσμο. Θα ήθελαν όμως να βελτιώσουν την εμφάνιση του όταν δεν υποστηρίζεται. Με άλλα λόγια να βελτιώσουν τη γυμνή του εικόνα. Σύνηθες είναι το πρόβλημα του «αδειάσματος» του πάνω μέρους του μαστού. Ειδικά μετά από τις αλλαγές που επιφέρουν οι εγκυμοσύνες και ο θηλασμός. Στις παραπάνω περιπτώσεις ενδεχομένως να μη χρειάζεστε αυξητική αλλά ανόρθωση των μαστών. Στην περίπτωση πάλι που τα παραπάνω συνδυάζονται με έναν μικρό σε μέγεθος μαστό, τότε η ενδεδειγμένη επέμβαση είναι η συνδυασμένη αυξητική με ανόρθωση.

Ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους θα θελήσετε να υποβληθείτε σε αυξητική στήθους;

Ο σωστός λόγος για τον οποίο θα θελήσετε να υποβληθείτε σε αυξητική στήθους είναι αν θέλετε να νιώθετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και θηλυκότητα με την εμφάνιση του στήθους σας, με ρούχα ή χωρίς. Πιθανότατα σας απασχολεί το γεγονός ότι, όποιο στηθόδεσμο κι αν αγοράσετε, παρατηρείτε μονίμως ένα κενό στο πάνω μέρος του στήθους σας. Ή ότι δυσκολεύεστε να βρείτε μία μπλούζα που δεν «κρεμάει» γύρω από το στήθος σας ή στις τιράντες. Συχνά νιώθετε το μέγεθος των μαστών σας δυσανάλογα μικρό σε σχέση με τις υπόλοιπες αναλογίες σας.

Οι προβληματισμοί αυτοί μπορούν δυνητικά να σας κάνουν να νιώθετε άβολα. Ειδικά όταν φοράτε λιγότερα ρούχα, σε μία κοινωνική περίσταση. Στην παραλία ή στις ιδιαίτερες στιγμές σας, ακόμα και αν έχετε βρει τρόπους να «καμουφλάρετε» το πρόβλημα. Αν λοιπόν νιώθετε ότι μία αυξητική στήθους θα μπορούσε να σας βοηθήσει να είστε χαρούμενες και πιο άνετες στην καθημερινότητά σας και αφού έχετε συνυπολογίσει όλα όσα αναφέραμε στις παραπάνω παραγράφους, ίσως είναι η κατάλληλη στιγμή να προγραμματίσετε την πρώτη σας συμβουλευτική συνεδρία. Θα λάβετε ενδελεχή και εξειδικευμένη ενημέρωση. Θα σας προσφέρουμε τη σωστή εικόνα και τους σωστούς στόχους στο μυαλό σας αλλά και το σωστό πλάνο για την επίτευξή τους.

Ποιο είναι το σωστό «timing» για την Αυξητική Στήθους;

Είναι σημαντικό να πάρετε την απόφαση να προχωρήσετε στην αυξητική μαστού στο σωστό χρόνο. Για παράδειγμα, αν βρίσκεστε ακριβώς στη φάση που προσπαθείτε να χάσετε σημαντικό βάρος ίσως θα ήταν καλύτερα να περιμένετε για όταν το βάρος σας πλέον θα είναι επιθυμητό ή τουλάχιστον επιθυμητά σταθερό. Επίσης αν πρόσφατα γεννήσατε και θηλάζετε ίσως θα έπρεπε να περιμένετε το στήθος να επανέλθει μετά το πέρας του θηλασμού. Με τον τρόπο αυτό θα αυξηθεί η δυνατότητα του χειρουργού σας να σχεδιάσει το χειρουργείο. Και το μετεγχειρητικό αποτέλεσμα να είναι πιο κοντά σε αυτό που έχετε ιδανικά φανταστεί και συμφωνήσει.

Ταιριάξτε το Χειρουργείο με το Πρόγραμμα σας

Εξίσου σημαντικό είναι να «ταιριάξετε» το χειρουργείο της αυξητικής του μαστού στο πρόγραμμά σας. Η ανάρρωση από την αυξητική του μαστού είναι σχετικά εύκολη. Ωστόσο, αν θέλετε να είστε σίγουρη ότι το αποτέλεσμα σας θα είναι το ιδανικό θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτική καθόλη τη διάρκεια της. Μερικές ασθενείς καταφέρνουν να επιστρέψουν στις συνήθεις κοινωνικές τους δραστηριότητες ή στην καθιστική εργασία μόλις λίγες μέρες μετά το χειρουργείο. Παρόλα αυτά είναι προτιμότερο να πάρετε μία βδομάδα άδεια ώστε να μη χρειαστεί να πιεστείτε και να δώσετε στο σώμα σας το χρόνο να νιώσει καλύτερα.

Στη βδομάδα θα μπορείτε να κάνετε απλές πράξεις μικρής δύναμης. Να σηκώσετε το μωρό σας ή να συγυρίσετε το σπίτι, ενδέχεται όμως να νιώθετε ελαφρά πιο κουρασμένες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Στις δύο εβδομάδες μπορείτε να ξεκινήσετε να βάζετε περισσότερες από τις αγαπημένες σας δραστηριότητες στο πρόγραμμά σας. Πρέπει όμως να περιμένετε ως τις 4 συμπληρωμένες εβδομάδες από το χειρουργείο για να επιστρέψετε στην έντονη άσκηση και να σηκώνετε σημαντικό βάρος. Αν δεν είστε σίγουρες ότι θα μπορέσετε να εξασφαλίσετε για τον εαυτό σας αυτή την επένδυση χρόνου τότε ίσως θα πρέπει να αναβάλλετε την επέμβαση για κάποια μεταγενέστερη στιγμή.

Εφόσον έχετε οποιαδήποτε επιπλέον ερώτηση σχετικά με την επέμβαση. Αν αναρρωτιέστε κατά πόσο η αυξητική του στήθους θα ήταν κατάλληλη για εσάς. Σας προσκαλώ να προγραμματίσετε μία συμβουλευτική συνεδρία στο ιατρείο μου, στο τηλέφωνο 2130099416.

Tip:  Ενημερωθείτε σχετικά με την Ανόρθωση Μαστών

error: Content is protected !!