MENU

Τι είναι η Αυτόλογη Μεσοθεραπεία;

Είναι το πλάσμα του αίματος, το οποίο μετά από την κατάλληλη επεξεργασία έχει εμπλουτιστεί με ενεργοποιημένα αιμοπετάλια, που αποτελούν τον πιο ισχυρό αναζωογονητικό παράγοντα του αίματός μας. Σε φυσιολογικές συνθήκες, τα αιμοπετάλια “κολλάνε” μεταξύ τους στο σημείο ενός ανοικτού τραύματος, ώστε να σταματήσουν την αιμορραγία και να ξεκινήσουν τη διαδικασία της επιδιόρθωσης των ιστών και του δέρματος μέσα από μια πλειάδα αυξητικών παραγόντων που εκκρίνουν. Όταν τα αιμοπετάλια απομονωθούν και υποστούν την κατάλληλη επεξεργασία, οι φυσικές τους αυτές ιδιότητες της επιδιόρθωσης των ιστών μπορούν να προσανατολιστούν στην αναζωογόνηση τόσο του γερασμένου δέρματος όσο και στην πρόληψη και θεραπεία της τριχόπτωσης.

Ποιό είναι το μεγάλο πλεονέκτημα της θεραπείας;

Προέρχεται από το ίδιο μας το σώμα, είναι παράγωγο του αίματός μας. Το γεγονός αυτό το καθιστά μοναδικό μεταξύ των διαφόρων μη επεμβατικών τεχνικών, μειώνοντας στο ελάχιστο τις πιθανότητες για κάποια αλλεργικού τύπου αντίδραση. Η θεραπεία είναι απόλυτα φυσική και μη επεμβατική.

Αυτόλογη Μεσοθεραπεία – Ποιά είναι η διαδικασία της θεραπείας;

Η θεραπεία ονομάζεται “αυτόλογη μεσοθεραπεία” γιατί το υλικό προέρχεται από το ίδιο μας το σώμα. Αλλά και γιατί οι τεχνικές έγχυσής του στο δέρμα είναι όμοιες με αυτές μιας κλασικής μεσοθεραπείας.

Στην αρχή του θεραπευτικού μας πρωτοκόλλου, θα λάβετε μια ολοκληρωμένη και εξατομικευμένη ανάλυση των αναγκών του δέρματός. Θα εξετάσουμε και κατά πόσο η θεραπεία ενδείκνυται για εσάς. Όταν θα έχουμε καταστρώσει το θεραπευτικό μας πλάνο, θα ακολουθήσει μια εντελώς ανώδυνη διαδικασία κλασικής αιμοληψίας. Κατά την οποία λαμβάνεται μια μικρή ποσότητα φλεβικού αίματος, το οποίο στη συνέχεια θα επεξεργαστεί κατάλληλα ώστε να απομονωθεί. Το αίμα φυγοκεντρίζεται με μεγάλη ταχύτητα σε ειδική φυγόκεντρο, προκαλλώντας έτσι τα αιμοπετάλια και το πλάσμα να διαχωριστούν από τα υπόλοιπα συστατικά του αίματος. Το πλάσμα πλέον είναι πλούσιο σε αιμοπετάλια και είναι έτοιμο να χρησιμοποιηθεί για να χαρίσει στο δέρμα σας υγεία και λάμψη.

 

Τι θεραπεύει;

Πρόκειται για μια νέα, πρωτοποριακή μέθοδο ιστικής αναγέννησης. Με ευρεία εφαρμογή σε ποικίλους τομείς της ιατρικής επιστήμης σήμερα. Από τη θεραπεία της αρθρίτιδας και της τενοντίτιδας ως την αθλητιατρική και από τις κοσμητικές θεραπείες του προσώπου. Τη θεραπεία της τριχόπτωσης ως τις εφαρμογές στην οδοντιατρική, οι αναγεννητικές ιδιότητες των αυξητικών παραγόντων είναι γεγονός. Στην πλαστική χειρουργική χρησιμοποιείται για να βελτιώσει την ποιότητα του δέρματος. Δημιουργώντας μια αίσθηση φρεσκάδας και ζωντάνιας. Όταν συνδυαστεί με εξελιγμένες θεραπείες μηχανικής διέγερσης της ιστικής ανάπλασης – όπως ο μικροβελονισμός – μπορεί να συμβάλλει στη θεραπεία των πόρων και των πολύ επιφανειακών ρυτίδων. Επίσης, η θεραπεία εφαρμόζεται με επιτυχία στο τριχωτό της κεφαλής για τη θεραπεία και πρόληψη της τριχόπτωσης. Εμφανίζει ιδιότητες διέγερσης των τριχοθυλακίων, ώστε να ξεκινήσουν να λειτουργούν ξανά φυσιολογικά.. Αποτέλεσμα έχει την ανάπτυξη πιο πυκνής τριχοφυίας σε περιοχές αραίωσης.

Στο ιατρείο μας διαθέτουμε τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό και τη γνώση να σας παρέχουμε μια ανώδυνη και αποτελεσματική θεραπεία. Επικοινωνήστε μαζί μας για να ενημερωθείτε περαιτέρω. Κλείσετε το πρώτο σας ραντεβού για εξατομικευμένη συμβουλευτική.

Tip: Ενημερωθείτε σχετικά με την Μεσοθεραπεία

error: Content is protected !!