MENU

Τι είναι το υαλουρονικό οξύ;

Το υαλουρονικό οξύ είναι μια ουσία, η οποία βρίσκεται φυσιολογικά στο δέρμα μας. Βοηθά το δέρμα να παραμένει σφριγηλό και ενυδατωμένο, συγκρατώντας το νερό και βοηθώντας στην καλύτερη σύνδεση των ινών του κολλαγόνου και της ελαστίνης.

Τι συμβαίνει κατά τη διαδικασία της γήρανσης του προσώπου;

Με την πάροδο των χρόνων, οι ιστοί του προσώπου αλλάζουν. Η ποσότητα του κολλαγόνου μειώνεται, με αποτέλεσμα το δέρμα να λεπταίνει και οι σύνδεσμοι του προσώπου να χαλαρώνουν. Οι ρυτίδες γίνονται μόνιμες και βαθαίνουν. Το λίπος, το οποίο φυσικά προσδίδει επιθυμητό αισθητικά όγκο στο πρόσωπο, κάνοντάς το να δείχνει νεανικό, ατροφεί και «πέφτει» με τη βαρύτητα. Όλα τα παραπάνω δίνουν την εντύπωση ενός προσώπου γερασμένου και κουρασμένου.

Τι είναι τα ενέσιμα εμφυτεύματα του Υαλουρονικού Οξέως και πώς βοηθούν οι θεραπείες με αυτά;

Τα ενέσιμα εμφυτεύματα Υαλουρονικού Οξέως αποτελούνται από υαλουρονικό οξύ, το οποίο παράγεται τεχνητά, χωρίς ωστόσο να περιέχει κατάλοιπα ζωϊκής προέλευσης. Ως εκ τούτου είναι εξαιρετικά υποαλλεργικό και δεδομένου ότι ομοιάζει πλήρως με το φυσικό ανάλογο που ήδη βρίσκεται στο δέρμα μας, η ενσωμάτωσή του είναι πλήρης.

Χρησιμοποιώντας το ενέσιμο Υαλουρονικό Οξύ, μπορούμε να καταπολεμήσουμε τα παραπάνω συμπτώματα της γήρανσης του προσώπου. Έχουμε τη δυνατότητα να «γεμίσουμε» τις βαθιές ρυτίδες, να αποκαταστήσουμε τον χαμένο όγκο σε περιοχές όπως τα ζυγωματικά, τα μάγουλα και οι κρόταφοι και, με τις κατάλληλες εξελιγμένες τεχνικές, ακόμα και να ανορθώσουμε έμμεσα το χαλαρωμένο δέρμα, δημιουργώντας στήριξη για τους ιστούς. Επιπλέον, με την ιδιότητά του να συγκρατεί νερό, το ενέσιμο Υαλουρονικό Οξύ αποτελεί ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό μέσο «βαθιάς ενυδάτωσης» του προσώπου.

Πώς γίνεται η θεραπεία με Υαλουρονικό Οξύ;

Η θεραπεία με ενέσιμα εμφυτεύματα Υαλουρονικού Οξέως είναι μη επεμβατική, γρήγορη (15-45 λεπτά) και ανώδυνη. Λαμβάνει χώρα στο άνετο και ευχάριστο περιβάλλον του ιατρείου και μετά το τέλος της μπορείτε να συνεχίσετε τις καθημερινές σας δραστηριότητες (με μια μικρή δόση υπερβολής θα μπορούσαμε να την ονομάσουμε “lunch break treatment”). Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να εφαρμοστεί ειδική κρέμα τοπικής αναισθησίας, αν και τα περισσότερα ήδη ενέσιμου υαλουρονικού οξέως σήμερα περιέχουν ενσωματωμένη την τοπική αναισθητική ουσία στο ίδιο το ενέσιμο μίγμα.

Ποιά σκευάσματα χρησιμοποιούμε;

Όσον αφορά στις θεραπείες με ενέσιμα εμφυτεύματα (fillers), είναι υψίστης σημασίας η χρήση των πλέον ποιοτικών υλικών, για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου εμφάνισης επιπλοκών. Ακόμα και αν αυτό σημαίνει υψηλότερο κόστος υλικού, σίγουρα αποδίδει μακροπρόθεσμα, χάρη στην μεγαλύτερη διάρκεια και ανώτερη ποιότητα του αποτελέσματος. Στο ιατρείο μας, θα ενημερωθείτε με λεπτομέρεια για το πλήρες εύρος των προϊόντων εξαιρετικής ποιότητας που χρησιμοποιούμε. Πάντοτε θα λαμβάνετε αποδεικτικό εγγύησης του ενέσιμου εμφυτεύματος που χρησιμοποιήθηκε στη δική σας θεραπεία για το προσωπικό ιατρικό σας αρχείο.

Ποιες περιοχές του προσώπου μπορούμε να θεραπεύσουμε;

Οι περιοχές στις οποίες εφαρμόζουμε το Υαλουρονικό Οξύ είναι:

 • ρινοπαρειακές αύλακες,
 • ρυτίδες του μετώπου, των κάτω βλεφάρων και του μεσόφρυου,
 • άνω χείλος (μικρές, ρηχές ρυτίδες καπνιστών ή “barcode”),
 • χείλη, για βελτίωση του όγκου και του περιγράμματός τους,
 • ζυγωματικά και οι παρειές για την αύξηση του όγκου τους,
 • μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια,
 • ρυτίδες “μαριονέτας” στο κάτω χείλος και το σαγόνι

Ποιά είναι η διάρκεια του αποτελέσματος του Υαλουρονικού Οξέως;

Η διάρκεια των αποτελεσμάτων εξαρτάται από το είδος και το βαθμό συνεκτικότητας του υαλουρονικού οξέως, το βαθμό κινητικότητας της περιοχής όπου αυτό εγχύεται, το βάθος της έγχυσης, καθώς και από ιδιοσυγκρασιακούς παράγοντες που διαφέρουν από άτομο σε άτομο. Επίσης, δύναται η παράλληλη λήψη συγκεκριμένων φαρμάκων να επηρεάσει το χρόνο απορρόφησης του υαλουρονικού οξέως. Σε γενικές γραμμές, η διάρκεια του αποτελέσματος κυμαίνεται από 6-18 μήνες.

Ποιές είναι οι αντενδείξεις και οι κίνδυνοι της θεραπείας με Υαλουρονικό Οξύ;

Δεν πρέπει να λάβετε θεραπεία με υαλουρονικό οξύ αν:

 • είστε έγκυος
 • έχετε γνωστό ιστορικό αλλεργικής αντίδρασης στο υαλουρονικό οξύ
 • λαμβάνετε αντιπηκτικά ή αντιαιμοπεταλιακά φάρμακα που δεν έχουν διακοπεί ή δεν μπορούν να διακοπούν
 • πάσχετε από αυτοάνοσο νόσημα

Οι ανεπιθύμητες ενέργειες του ενέσιμου υαλουρονικού οξέως είναι ελάχιστες. Το μόνο που θα παρατηρήσετε, σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι μια ελαφριά ερυθρότητα και ενδεχομένως κάποιες μικρές εκχυμώσεις (μελανιές). Η ερυθρότητα παρέρχεται σε διάστημα λίγων ωρών και οι εκχυμώσεις απορροφόνται γρήγορα από τον οργανισμό. Στη βιβλιογραφία, αναφέρονται μόνο εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις λοίμωξης ή αγγειακής βλάβης που χρειάστηκαν ειδική θεραπεία.

Ποιό είναι το κόστος της θεραπείας με Υαλουρονικό Οξύ;

Το κόστος της θεραπείας με Υαλουρονικό Οξύ εξαρτάται από την ποσότητα και το είδος του υλικού που θα χρησιμοποιηθεί (συνήθως υλικά υψηλής συνεκτικότητας – δηλαδή εκείνα που χρησιμοποιούνται στην ανάπλαση του εν τω βάθει όγκου – είναι ακριβότερα), καθώς επίσης και ο αριθμός των περιοχών του προσώπου που θα γίνει η εφαρμογή. Σε κάθε περίπτωση, ο ιατρός με την εμπειρία του θα μπορεί να εκτιμήσει τις ανάγκες για την ποσότητα του υλικού για το δικό σας πρόσωπο και θα σας προσφέρει έναν αρχικό υπολογισμό του κόστους πριν τη θεραπεία.

Τί είναι τα Skin Boosters;

Τα Skin Boosters είναι μίκρο-ενέσιμα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέως πολύ χαμηλής συνεκτικότητας και συγκέντρωσης, σε συνδυασμό με επιπλέον πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. Τα παραδοσιακά ενέσιμα εμφυτεύματα του υαλουρονικού οξέως εγχύονται κάτω από το δέρμα, με σκοπό την αύξηση του όγκου ή τη διαμόρφωση των χαρακτηριστικών του προσώπου. Αντίθετα από αυτά, το Skin Booster εγχύεται μέσα στο δέρμα, χαρίζοντάς του ενυδάτωση και βελτίωση της ποιότητάς του. Έτσι καταπολεμά τη γήρανση, προσφέροντας στο πρόσωπό σας μια όμορφη νεανική λάμψη. Οι μικρονυγμοί, από την πολύ λεπτή βελόνα, είναι σχεδόν ανεπαίσθητοι. Τα Skin Boosters μπορούν να εφαρμόζονται είτε ώς θεραπεία συντήρησης, κάθε 4-6 μήνες, είτε ως θεραπεία εντατικής ενυδάτωσης (για παράδειγμα πριν και μετά από έντονη έκθεση στην ηλικαή ακτινοβολία π.χ. στις καλοκαιρινές διακοπές), με πρωτόκολλο τριών θεραπειών με μεσοδιαστήματα τριών εβδομάδων ανάμεσά τους.

 Tip: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την Μεσοθεραπεία

Στο άνετο, πολυτελές και σύγχρονο ιατρείο του, ο Δρ. Σγούρος σας περιμένει για να σας παρέχει, δίχως επιβάρυνση, εξατομικευμένη συμβουλευτική για τις διάφορες θεραπείες με υαλουρονικό οξύ, ώστε να επιλέξετε την κατάλληλη για το δικό σας πρόσωπο και τις δικές σας ανάγκες. Θα ενημερωθείτε για όλα τα διαθέσιμα προϊόντα άριστης ποιότητας που χρησιμοποιεί, για τις συνδυαστικές επιλογές, καθώς και τις συνδυαστικές προσφορές που μπορεί να σας παρέχει.
error: Content is protected !!