MENU

Τί είναι η μεσοθεραπεία και τί προσφέρει;

Η μεσοθεραπεία είναι μία μοντέρνα και αποτελεσματική μέθοδος αντιγηραντικής φροντίδας του δέρματος. Πραγματοποιείται απευθείας έγχυση στο δέρμα μιας ποικιλίας βιταμινών, αμινοξέων, ιχνοστοιχείων, αντιοξειδωτικών και αντιγηραντικών παραγόντων υψηλής ποιότητας, καθώς και υαλουρονικού οξέος.

Αυτή η συνδυασμένη φόρμουλα ασκεί διπλή δράση. Αφενός τα πολύτιμα συστατικά που εγχέονται ασκούν τις ευεργετικές τους ιδιότητες στο ταλαιπωρημένο σας δέρμα. Αφετέρου η ίδια η μέθοδος έγχυσης με τους πολλαπλούς μικρονυγμούς και τους μικροτραυματισμούς που αυτοί επιφέρουν στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος ενεργοποιεί τη φυσική αναδόμηση του κολλαγόνου. Τα συστατικά, λοιπόν, της μεσοθεραπείας τρέφουν και αναδομούν το δέρμα με τρόπο άμεσο, μιας και εγχέονται απευθείας εκεί που συμβαίνει η ανάπλασή του. Ανανεώνουν τη φρεσκάδα και τη λάμψη του, τονώνουν την ελαστικότητά του. Κερδίζετε έτσι ένα λαμπερό αποτέλεσμα και χαρίζετε στο δέρμα σας πολύτιμες εφεδρείες στη μάχη του με το χρόνο, την ηλιακή ακτινοβολία και το οξειδωτικό στρες. Το πρόσωπό σας ανακτά το σφρίγος του. Ενυδατώνεται σε βάθος και κερδίζει από τη χαμένη του ελαστικότητα και εσείς δείχνετε πιο ξεκούραστοι και υγιείς!

Σε ποιούς απευθύνεται η μεσοθεραπεία;

Η μεσοθεραπεία απευθύνεται σε γυναίκες και άντρες, σε ένα ευρύ φάσμα ηλικιών. Η πλέον συνήθης ηλικία έναρξης είναι η τρίτη δεκαετία της ζωής. Φυσικά, η απόφαση αυτή είναι απόλυτα εξατομικευμένη και προσαρμοσμένη στις ιδιαίτερες ανάγκες και τον τύπο κάθε δέρματος. Στο κατά πόσο εκτίθεται σε γηραντικούς παράγοντες (ηλιακή ακτινοβολία, κάπνισμα), καθώς και στον τρόπο ζωής του κάθε ανθρώπου. Σε κάθε περίπτωση, θα μπορούσαμε να πούμε ότι η κατάλληλη ηλικία για την έναρξη της μεσοθεραπείας είναι εκείνη που εσείς θα αισθανθείτε ότι θέλετε να φροντίσετε το δέρμα σας. Να του προσφέρετε την επιπλέον ενίσχυση. Εκείνη που χρειάζεται για να αντέξει στην καθημερινή του καταπόνηση και να καθυστερήσει τη γήρανση. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η μεσοθεραπεία, εκτός από θεραπευτικά, δρα και προληπτικά.

Σε ποιές περιοχές του σώματος εφαρμόζεται;

Η μεσοθεραπεία εφαρμόζεται στο πρόσωπο, τον λαιμό και την περιοχή του ντεκολτέ, καθώς επίσης και στα χέρια. Επιπλέον, με επιτυχία εφαρμόζουμε τη μεσοθεραπεία σε ειδικές περιπτώσεις, όπως είναι οι “ραγάδες” του δέρματος. Γνωστές και ως σημάδια από υπερδιάταση του δέρματος. Οι οποίες εμφανίζονται συχνότερα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, της ταχείας ανάπτυξης του σώματος στην ηλικία της εφηβείας ή κατά τις απότομες αυξομειώσεις του σωματικού βάρους.

Πώς γίνεται η μεσοθεραπεία και ποιές δραστικές ουσίες χρησιμοποιούνται;

Της θεραπείας προηγείται εφαρμογή τοπικής αναισθητικής κρέμας, για τουλάχιστον 40 λεπτά, στις περιοχές που θα την εφαρμόσουμε. Στη συνέχεια πραγματοποιούμε πολλαπλούς νυγμούς (μικροτρυπήματα), με πολύ λεπτή βελόνα. Εγχέουμε απευθείας στο δέρμα ένα σύμπλοκο υαλουρονικού οξέος, πολυβιταμινών, αμινοξέων και ιχνοστοιχείων. Τα σκευάσματα που χρησιμοποιούμε είναι επώνυμα και τα πλέον ποιοτικά στον τομέα των αισθητικών θεραπειών του προσώπου.

Επιπλέον αυτών, προσφέρουμε και τη δυνατότητα της λεγόμενης Αυτόλογης Μεσοθεραπείας, η οποία πραγματοποιείται με την έγχυση του δικού σας πλάσματος του αίματος, το οποίο με μία ειδική επεξεργασία που πραγματοποιείται στο χώρο του ιατρείου, όση ώρα δρα η αναισθητική κρέμα, εμπλουτίζεται σε αιμοπετάλια, τα οποία είναι πλούσια σε αυξητικούς παράγοντες. Το υλικό αυτό, γνωστό και ως PRP (Platelet Rich Plasma), έχει πολλαπλές ευεργετικές ιδιότητες. Μπορεί να συμβάλλει σε μία απόλυτα “φυσική” και ασφαλή αναγέννηση της επιδερμίδας σας. Η μόνη διαφορά στη διαδικασία σε σχέση με την κλασσική μεσοθεραπεία είναι μία σύντομη και ανώδυνη διαδικασία αιμοληψίας στην αρχή της θεραπείας.

Είναι επώδυνη η μεσοθεραπεία;

Η διαδικασία της μεσοθεραπείας είναι σχετικά ανώδυνη, ειδικά μετά την εφαρμογή της προ-θεραπευτικής τοπικής αναισθητικής κρέμας.

Κάθε πότε γίνεται η μεσοθεραπεία;

Το βασικό θεραπευτικό πρωτόκολλο της Μεσοθεραπείας αποτελείται από 3 αρχικές θεραπευτικές συνεδρίες “εφόδου”, οι οποίες πραγματοποιούνται με διαφορά 3-4 εβδομάδων μεταξύ τους. Στη συνέχεια, συστήνονται θεραπείες “συντήρησης” του αποτελέσματος, οι οποίες πραγματοποιούνται κάθε 3-4 μήνες. “Έκτακτες” θεραπείες συνήθως τοποθετούνται πριν ή μετά από έντονη καταπόνηση του δέρματος, όπως για παράδειγμα συμβαίνει κατά την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών, με την αυξημένη έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία και τη ζέστη.

Πότε γίνονται εμφανή τα αποτελέσματα της θεραπείας και πόσο διαρκούν;

Τα ευεργετικά αποτελέσματα της μεσοθεραπείας θα γίνουν αισθητά ήδη από την πρώτη συνεδρία. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η μάχη με την καταπόνηση του δέρματος και τη γήρανση είναι διαρκής. Η Μεσοθεραπεία δεν είναι τόσο μια στατική μέθοδος θεραπείας, όσο μάλλον ένας “συνοδοιπόρος και αρωγός” του δέρματος σας στη μάχη με το χρόνο, κάτι σαν την καθημερινή σας τοπική φροντίδα με μία καλή κρέμα, με τη διαφορά ότι δρα απευθείας και αποτελεσματικά στον στόχο, μέσα στο δέρμα, δίνοντας έτσι πολύ πιο αισθητό και σίγουρο αποτέλεσμα. Χαρίζει στο δέρμα σας σφρίγος, ενυδάτωση και λάμψη και δεδομένου ότι κάθε μέρα που περνάει χάνουμε όλο και κάτι και από τα τρία, σας βοηθά κατά κάποιον τρόπο να “γυρίσετε τον χρόνο πίσω”. Με τη σωστή χρονικά εφαρμογή της είναι ένα εξαιρετικό όπλο αντιγήρανσης.

Tip: Ενημερωθείτε σχετικά με το Facelift

error: Content is protected !!