MENU

To facelift είναι η χειρουργική επέμβαση εκείνη, η οποία αποκαθιστά τη νεανική όψη του προσώπου. Επίσης είναι γνωστό και ως «ρυτιδεκτομή». Ονομασία που τονίζει τη δυνατότητά του να «εξαλοίφει» τις ρυτίδες του προσώπου με την αφαίρεση του πλεονάζοντος χαλαρωμένου δέρματος και – ακόμα πιο σημαντικά – με την ανόρθωση των υποκείμενων ιστών του προσώπου και του λαιμού και την αποκατάσταση του χαμένου όγκου σε «σημεία-κλειδιά». Είναι η κορυφαία επέμβαση αντιγήρανσης. Πραγματικά χαρίζει 10-12 χρόνια νεότητας στο πρόσωπο σας. Προσφέρει τη λύση όταν άλλες, λιγότερο επεμβατικές μέθοδοι, δεν επαρκούν για το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ποιος είναι ο κατάλληλος υποψήφιος για το Facelift;

Εφόσον σας απασχολεί ένα ή περισσότερα από τα παρακάτω, μπορεί να δώσει λύση στα εξής προβλήματα:
-Κρεμασμένο και χαλαρό δέρμα στα μάγουλα και στα πλαϊνά της κάτω γνάθου.
-Έντονο βάθος στις περιστοματικές ρυτίδες.
-Χαλαρωμένο δέρμα στο λαιμό.
Χαρακτρηριστικό της επέμβασης είναι πως δεν είναι ποτέ η ίδια από τον έναν ασθενή στον άλλον. Αντίθετα, τροποποιείται ανάλογα με τις εξατομικευμένες ανάγκες του κάθε προσώπου. Έτσι το αποτέλεσμα είναι μοναδικό, φυσικό, χωρίς να υποδηλώνει τη διενέργεια χειρουργικής επέμβασης.

Ποια είναι η προετοιμασία για την επέμβαση;

Στις συμβουλευτικές συναντήσεις μας σας εξηγήσω πλήρως τη διαδικασία και καταστρώσουμε μαζί ένα πλήρες εγχειρητικό πλάνο εξατομικευμένης προσέγγισης για το δικό σας πρόσωπο. Εφοδιάζεστε με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με την επέμβαση αλλά και με μία λίστα παραμέτρων στις οποίες πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή. Αυτές μας βοηθήσουν να ελαχιστοποιήσουμε τα ανεπιθύμητα συμβάματα και να αυξήσουμε την ασφάλεια του χειρουργείου, όπως:
-Πλήρη διακοπή του καπνίσματος (τσιγάρα και υποκατάστατα) για τουλάχιστον 2 μήνες πριν το χειρουργείο και 2 μήνες (ή και παραπάνω) μετά. Η δράση της νικοτίνης θέτει σε κίνδυνο την επιβίωση του δέρματος του προσώπου.
-Καλό έλεγχο της αρτηριακής πίεσης, σε περίπτωση που πάσχετε από υπέρταση.
-Διακοπή συγκεκριμένων συμπληρωμάτων διατροφής τα οποία ενοχοποιούνται για αυξημένα ποσοστά αιμορραγίας και δημιουργίας αιματώματος μετά από Facelift.

Πώς γίνεται η επέμβαση;

Μπορεί να πραγματοποιηθεί τόσο υπό γενική αναισθησία όσο και υπό νευροληπτοαναλγησία και τοπική αναισθησία. Η επιλογή γίνεται ανάλογα με τη φυσική σας κατάσταση και τη γενική κατάσταση της υγείας σας. Συμψηφίζοντας ως ένα βαθμό την προσωπική σας επιθυμία, πάντα με γνώμονα την απόλυτη ασφάλειά σας. Αυτή απόφαση λαμβάνεται μαζί με την έμπειρη αναισθησιολογική μας ομάδα.
Οι τομές  ξεκινούν από το τριχωτό μέρος των κροτάφων. Κρύβονται στην πτυχή του δέρματος μπροστά ακριβώς από το αυτί και στη συνέχεια συνεχίζουν πίσω από το πτερύγιο του αυτιού, σβήνωντας στη γραμμή των μαλλιών. Δια μέσου αυτών αποκτούμε πρόσβαση στο βαθύ στρώμα των μυών και της περιτονίας (SMAS) του προσώπου και του λαιμού, με την ανόρθωση του οποίου επιτυγχάνουμε ένα νεανικό, φυσικό αποτέλεσμα.  Επανατοποθετείται το δέρμα πάνω στο επιδιορθωμένο βαθύτερο στρώμα του SMAS χωρίς καθόλου τάση. Το επιπλέον δέρμα αφαιρείται και ράβεται προσεκτικά, ώστε τα σημάδια μετεγχειρητικά να είναι εντελώς δυσδιάκριτα.

Μπορεί το facelift να συνδυαστεί με άλλες αισθητικές επεμβάσεις του προσώπου;

Η απάντηση είναι ναι. Μάλιστα, τα αποτελέσματα του facelift ενισχύονται από τα αποτελέσματα επεμβάσεων όπως η βλεφαροπλαστική ή η ανόρθωση των φρυδιών. Επίσης, στην προσωπική μου εμπειρία αλλά και στη διεθνή βιβλιογραφία, έχουμε δει εξαιρετικά αποτελέσματα με το συνδυασμό του facelift με μεταμόσχευση αυτόλογου λίπους στο πρόσωπο, με σκοπό την αποκατάσταση του χαμένου όγκου. Για το λόγο αυτό, σε κάθε facelift, πραγματοποιούμε πάντα λιπομεταμόσχευση.

Πώς είναι τα αποτελέσματα του facelift;

Μετά την επέμβαση, παραμένετε για 24-48 ώρες με έναν ειδικό επίδεσμο που τοποθετείται στο τέλος του χειρουργείου, καλύπτοντας τα μάγουλα σας και αφαιρείται στην πρώτη σας μετεγχειρητική επίσκεψη στο ιατρείο. Σπάνια παραπονιούνται ασθενείς για ιδιαίτερο πόνο και η όποια ενόχληση – συχνότερα κατά τις πρώτες 48 ώρες – συνήθως αντιμετωπίζεται με τα συνήθη παυσίπονα (παρακεταμόλη). Συνήθως είναι έτοιμοι να επιστρέψουν στις συνήθεις κοινωνικές τους συναναστροφές σε 7-10 ημέρες μετά το χειρουργείο.
Οι ρυτίδες μειώνονται σε όλες τις περιοχές στις οποίες το facelift απευθύνεται. Το περίγραμμα του προσώπου (κάτω γναθος, ζυγωματικά) αποκτά ένα νεανικό τονισμό και οι χαμένοι όγκοι αποκαθίστανται. Η συνολική εικόνα είναι εκείνη που είχε το πρόσωπό σας πριν 10-15 χρόνια! Σημαντικότερο είναι πως το αποτέλεσμα αυτό διαρκεί για αρκετά χρόνια.

Ο Δρ Σγούρος έχει πραγματοποιήσει με επιτυχία δεκάδες Facelifts στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Hadassah της Ιερουσαλήμ και στην Ελλάδα. Έχει εμπειρία στις πλέον εξελιγμένες τεχνικές και σας εγγυάται μία ασφαλή και εξατομικευμένη προσέγγιση με γνώμονα το άρτιο και φυσικό αισθητικό αποτέλεσμα. Κλείστε τώρα ραντεβού για μία ενημέρωση χωρίς επιβάρυνση για εσάς στο ιατρείο του Δρ Σγούρου.

Tip: Ενημερωθείτε σχετικά με την Μειωτική Μαστού!

error: Content is protected !!