MENU

Η Λιποαναρρόφηση είναι μια από τις συχνές αισθητικές επεμβάσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Στις γραμμές που ακολουθούν λύνουμε κάποιες βασικές απορίες σχετικά με την πραγματοποίησή της:  

Σε ποιες περιοχές μπορεί να εφαρμοστεί η Λιποαναρρόφηση; 

Πρακτικά, σε κάθε περιοχή του σώματος όπου υπάρχει συσσώρευση λίπους. Παρ΄όλα αυτά, οι συνηθέστερες περιοχές στις οποίες εφαρμόζεται είναι η κοιλιά, οι γλουτοί, οι μηροί, τα γόνατα, οι γάμπες, οι αστράγαλοι, τα μπράτσα, η περιοχή του μαστού και τα πλαϊνά της μέσης στους άνδρες, το σαγόνι, το πίσω μέρος του λαιμού κ.ο.κ. 

Αυτό που διαφέρει στην προσέγγιση κάθε περιοχής είναι οι τεχνικές και τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται. Επίσης, είναι διαφορετική η διάρκεια χρήσης των ρούχων συμπίεσης, από περιοχή σε περιοχή. 

Ποια είναι η κατάλληλη εποχή του χρόνου για να κάνει κανείς λιποαναρρόφηση; 

Μπορεί να γίνει κάθε εποχή του χρόνου. 

Επειδή ωστόσο οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να έχουν το σώμα των ονείρων τους το καλοκαίρι, κι επειδή τα ρούχα (κορσέδες) συμπίεσης που πρέπει να φορά ο ασθενής, για διάστημα από 10 ημέρες έως 3 μήνες μετά την επέμβαση (ανάλογα με την περιοχή στην οποία έχει πραγματοποιηθεί η λιποαναρρόφηση) είναι καλύτερα ανεκτά κατά τους χειμερινούς μήνες, οι περισσότερες επεμβάσεις πραγματοποιούνται κατά τους χειμερινούς μήνες. 

Αποφύγετε να υποβληθείτε σε λιποαναρρόφηση το καλοκαίρι, αν δεν αντέχετε τη ζέστη, τον καιρό που οι αλλεργίες σας είναι στο peak τους ή σε περιόδους που έχετε πολλές εργασιακές υποχρεώσεις και πολύ στρες. 

Στη διάρκεια της ανάρρωσής σας είναι σημαντικό να αποφεύγετε τον ήλιο- και αυτό είναι επίσης κάτι που θα πρέπει να λάβετε υπόψη. 

Επίσης, αν κάνετε τη λιποαναρρόφηση τον χειμώνα, θα έχετε στη διάθεσή σας αρκετό χρόνο για να σβήσουν οι ουλές και οι μώλωπες, μέχρι να κάνετε την εμφάνισή σας στην παραλία. 

Ποιος είναι ο καταλληλότερος υποψήφιος;

Τα άτομα με εντοπισμένο, επίμονο λίπος, που δεν ανταποκρίνεται στις κλασικές μεθόδους  αδυνατίσματος, όπως η δίαιτα και η γυμναστική. 

Αυτό που διευκρινίζουν διαρκώς όλοι οι πλαστικοί χειρουργοί, είναι ότι η λιποαναρρόφηση ΔΕΝ είναι μέθοδος απώλειας βάρους, αλλά μία μέθοδος βελτίωσης του περιγράμματος του σώματος και διόρθωσης των προβληματικών περιοχών. 

 Για αυτό και δεν πραγματοποιείται σε παχύσαρκα άτομα και σε άτομα με νοσογόνο παχυσαρκία. Η λιποαναρρόφηση είναι ιδανική για άτομα που ήδη έχουν χάσει βάρος με τις κλασικές μεθόδους και θέλουν να διορθώσουν τις περιοχές όπου το λίπος επιμένει.  

Είναι επίσης σημαντικό να συνοδευτεί από αλλαγές στον τρόπο ζωής: υγιεινή διατροφή και άσκηση.

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα; 

Μπορούν να διαρκέσουν για πάντα. Μόλις αφαιρεθούν τα λιποκύτταρα, το σώμα πιθανότατα δεν θα ξαναπάρει όγκο στην υπό θεραπεία περιοχή. Για μεγαλύτερη διάρκεια των αποτελεσμάτων συστήνεται η διατήρηση ενός σταθερού βάρους, η καλή διατροφή και η τακτική άσκηση. 

Τι είδους αναισθησία απαιτείται;

Εξαρτάται από τις περιοχές που θα υποβληθούν σε λιποαναρρόφηση, καθώς και από την ποσότητα λίπους που πρέπει να αφαιρεθεί. Επίσης, από τις προτιμήσεις του ασθενούς και του χειρουργού. 

Για πολύ μικρές και εντοπισμένες συσσωρεύσεις λιποκυττάρων (π.χ. διπλοσάγονο) μπορεί να χρησιμοποιηθεί τοπική αναισθησία, ενώ για μεγαλύτερες και διάσπαρτες περιοχές του σώματος χρησιμοποιείται συνδυασμός μέθης και τοπικής αναισθησίας (local anaesthesia).

Η Λιποαναρρόφηση πονάει; 

Αν και η αντίληψη του πόνου διαφέρει από άτομο σε άτομο, ωστόσο, κατά γενική ομολογία των ίδιων μου των ασθενών. Αυτό οφείλεται τόσο στην χρήση υπερσύγχρονων εργαλείων και τεχνικών, όσο και στο ειδικό “κοκτέιλ” τοπικού αναισθητικού που εγχύεται πριν την αναρρόφηση. 

Γενικά, ο ελάχιστος μετεγχειρητικός πόνος είναι απόλυτα διαχειρίσιμος με τη χορήγηση αναλγητικών και αντιφλεγμονωδών.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της λιποαναρρόφησης με την τεχνική SAFELipo®;

Η τεχνική SAFELipo®, η οποία επινοήθηκε και διαδόθηκε από τον Dr. Simeon Wall Jr., έχει επιφέρει επανάσταση στον τομέα της λιποαναρρόφησης. Δημιουργήθηκε αρχικά για να αντιμετωπίσει τις επιπλοκές των μεθόδων λιποαναρρόφησης που χρησιμοποιούν θερμότητα – όπως το VASER και το LASER – και οι οποίες ενίοτε προκαλούν έντονη υποδόρια ουλή και ίνωση. Αυτό οδηγεί σε επιφανειακές ανωμαλίες του δέρματος που είναι πολύ δύσκολο να διορθωθούν.

Με την νέα αυτή, επαναστατική τεχνική, η κλασική λιποαναρρόφηση αντικαθίσταται από μία διαδικασία διαχωρισμού, αναρρόφησης και εξισορρόπησης του λίπους. Τα αποτελέσματα είναι μοναδικά: όχι μόνο διευκολύνεται η αφαίρεση λίπους σε σημαντικές ποσότητες και με μικρότερο τραύμα για το σώμα, αλλά επίσης προλαμβάνονται ή και θεραπεύονται οι ανωμαλίες και επιτυγχάνεται σύσφιξη. Και όλα αυτά χωρίς τους κινδύνους της χρήσης θερμικής ενέργειας.

Στα καθημερινά μου χειρουργεία χρησιμοποιώ το υπερσύγχρονο σύστημα Vibrasat pro®/Liposat pro plus®/Vacusat® της κορυφαίας γερμανικής εταιρείαες Möeller. Η τελευταία λέξη της τεχνολογίας εγγυάται ότι το χειρουργείο σας θα πραγματοποιηθεί με τις καλύτερες δυνατές προδιαγραφές.

Tip: θυμηθείτε ότι στις μέρες μας η λιποαναρρόφηση συνοδεύεται σχεδόν πάντοτε από λιπομεταφορά. Το λίπος είναι ο “υγρός χρυσός” που θα σχηματίσει υπέροχες καμπύλες στο σώμα σας.

Η λιπογλυπτική είναι το μέλλον των επεμβάσεων για τη διαμόρφωση του περιγράμματος του σώματος. Μάθετε πως μπορεί να αλλάξει και τη δική σας καθημερινότητα μέσα από ένα ραντεβού συμβουλευτικής μαζί μου σήμερα κιόλας!!

error: Content is protected !!