MENU

Η βλεμματική επαφή είναι το πρώτο βήμα σε όλες σχεδόν τις ανθρώπινες σχέσεις, ειδικά τώρα που οι μάσκες αφήνουν ακάλυπτα μόνο τα μάτια μας. Τα μάτια είναι από τις περιοχές του προσώπου που έρχονται να προδώσουν την ηλικία μας, για αυτό και γυναίκες και άνδρες καταφεύγουν στο ιατρείο του πλαστικού χειρουργού για να διορθώσουν τη συγκεκριμένη, δύσκολη ομολογουμένως, περιοχή.

Η βλεφαροπλαστική μέσω του επιπεφυκότα, που συνίσταται στη Βλεφαροπλαστική κάτω βλεφάρου για τη διόρθωση των σακούλων και της χαλάρωσης με προσπέλαση μέσω του εσωτερικού του βλεφάρου, είναι μια ήπια και ακριβής επέμβαση, που επιτυγχάνει άριστα αποτελέσματα, πιο ξεκούραστο και ανανεωμένο βλέμμα, με μεγάλη διάρκεια και αόρατες τομές.

Είναι κατάλληλη για ασθενείς με καλή ελαστικότητα του δέρματος, για την επιτυχή απομάκρυνση των σακούλων κάτω από τα μάτια. Η εξατομίκευση είναι και εδώ το κλειδί, καθώς οι ασθενείς με μεγάλη χαλάρωση στο δέρμα δεν μπορούν να επωφεληθούν από τη συγκεκριμένη διαδικασία μεμονωμένη. 

Οι σακούλες κάτω από τα μάτια, έχουν κυρίως γενετική βάση και δημιουργούνται από τη χαλάρωση του συνδετικού ιστού που συγκρατεί το λίπος που βρίσκεται μέσα στον οφθαλμικό κόγχη, με αποτέλεσμα αυτό να προβάλει προς τα έξω.

Πριν στραφούν στην αισθητική χειρουργική, πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να θεραπεύσουν τους κύκλους ή τις σακούλες κάτω από τα μάτια με κρέμες και αλοιφές. Δυστυχώς όμως, οι κρέμες δεν φτάνουν στη ρίζα του προβλήματος, επομένως το αποτέλεσμα δεν είναι ποτέ το επιθυμητό.

Η διαδικασία – Βλεφαροπλαστική κάτω βλεφάρου

Ενώ στην παραδοσιακή βλεφαροπλαστική του κάτω βλεφάρου, ο πλαστικός χειρουργός επεμβαίνει διαδερμικά, με αποτέλεσμα να απομένει μια μικρή ουλή κάτω από τη γραμμή του βλεφάρου και να διαταράσσεται η λειτουργία των μυών γύρω από το μάτι καθώς και του διαφράγματος του βλεφάρου, όταν η προσπέλαση γίνεται μέσω του επιπεφυκότα δεν έχει κανένα από τα παραπάνω μειονεκτήματα, καθώς το βλέφαρο διορθώνεται από μέσα.

Μόλις χορηγηθεί η τοπική αναισθησία, γίνεται μια μικρή τομή μήκους περίπου 1-1,5 cm στο εσωτερικό του βλεφάρου. Αφαιρείται η ποσότητα λίπους που εξασφαλίζει ένα λείο περίγραμμα. Χάρη στη θέση και τη φύση των τομών, δεν υπάρχει ανάγκη για ράμματα και συνήθως επουλώνονται την επόμενη μέρα. Αυτός ο γρήγορος χρόνος επούλωσης σημαίνει ότι θα είστε σε θέση να χρησιμοποιήσετε μακιγιάζ. Καθώς και άλλα καλλυντικά νωρίτερα από άλλες τεχνικές. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να εμφανιστούν μώλωπες, αλλά υποχωρούν μέσα σε λίγες ημέρες.

Η βλεφαροπλαστική μέσω του επιπεφυκότα αναφέρεται και ως “βλεφαροπλαστική που αφήνει ανέπαφους τους ιστούς”, “βλεφαροπλαστική συντήρησης μυών” και “ανέπαφη βλεφαροπλαστική”.

Τα πλεονεκτήματα 

Η προσπέλαση μέσω του επιπεφυκότα προσφέρει ορισμένα οφέλη που δεν απαντώνται στις παραδοσιακές τεχνικές βλεφαροπλαστικής του κάτω βλεφάρου:

– Απουσία εξωτερικής τομής/ουλής

– Μικρότερη διάρκεια επέμβασης

– Ταχύτερη ανάρρωση

– Λιγότερο τραύμα στους ιστούς γύρω από τα μάτια

– Μειωμένο οίδημα και μώλωπες

– Το σχήμα του ματιού (της βλεφαρικής σχισμής) διατηρείται καλύτερα

Μετά την επέμβαση 

Η ανάρρωση μετά τη βλεφαροπλαστική διά του επιπεφυκότα είναι ταχύτερη από την παραδοσιακή βλεφαροπλαστική. Οι ασθενείς γενικά παρουσιάζουν περιορισμένους μώλωπες και πρήξιμο. Θα μπορείτε να επιστρέψετε στη δουλειά και τις περισσότερες από τις τακτικές σας δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένης της ελαφριάς άσκησης, σε μόλις 7 έως 10 ημέρες.

Η βλεφαροπλαστική μέσω του επιπεφυκότα επιτρέπει τη διόρθωση του κάτω βλεφάρου χωρίς ουλές, με πιο φυσικό αποτέλεσμα και με πολύ χαμηλό ποσοστό επιπλοκών.

Ο κατάλληλος υποψήφιος – Βλεφαροπλαστική κάτω βλεφάρου

Συνήθως είναι άτομα ηλικίας 35 – 60 ετών, με απουσία ιατρικών παθήσεων, που μπορούν να οδηγήσουν σε επιπλοκές. Όπως ο υποθυρεοειδισμός, η νόσος Graves, προβλήματα με την παραγωγή δακρύων, ξηροφθαλμία, υψηλή αρτηριακή πίεση, καρδιαγγειακές παθήσεις και διαβήτη.

Αν οι σακούλες στα κάτω βλέφαρα σας απασχολούν. Και θεωρείτε ότι επηρεάζουν αρνητικά την εμφάνιση σας και την αισθητική του προσώπου σας,  μη χάνετε χρόνο! Κλείστε σήμερα τη δωρεάν συμβουλευτική σας συνεδρία με τον Δρ. Σγούρο για να λάβετε εξατομικευμένη θεραπευτική πρόταση!

Tip: Ενημερωθείτε σχετικά με την αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια.

error: Content is protected !!