MENU

Η βλεμματική επαφή είναι το πρώτο βήμα σε όλες σχεδόν τις ανθρώπινες σχέσεις, ειδικά τώρα που οι μάσκες αφήνουν ακάλυπτα μόνο τα μάτια μας. Τα μάτια είναι από τις περιοχές του προσώπου που έρχονται να προδώσουν την ηλικία μας, για αυτό και γυναίκες και άνδρες καταφεύγουν στο ιατρείο του πλαστικού χειρουργού για να διορθώσουν τη συγκεκριμένη, δύσκολη ομολογουμένως, περιοχή.

Η Βλεφαροπλαστική μέσω του επιπεφυκότα, είναι μία από τις τεχνικές για τη διόρθωση των “σακούλων” κάτω από τα μάτια χωρίς την χρήση τομών στο δέρμα. Είναι μια ήπια και ακριβής επέμβαση. Επιτυγχάνει άριστα και αόρατα αποτελέσματα, πιο ξεκούραστο και ανανεωμένο βλέμμα, με μεγάλη διάρκεια.

Είναι κατάλληλη για ασθενείς με καλή ελαστικότητα του δέρματος. Η εξατομίκευση είναι και εδώ το κλειδί, καθώς οι ασθενείς με μεγάλη χαλάρωση στο δέρμα δεν μπορούν μεν να επωφεληθούν από τη συγκεκριμένη τεχνική με την προσθήκη μιας μικρής έκτασης αφαίρεσης δέρματος (skin pinch) του κάτω βλεφάρου. 

Οι σακούλες κάτω από τα μάτια έχουν κυρίως γενετική βάση και δημιουργούνται με τη χαλάρωση του διαφράγματος του οφθαλμικού κόγχους και την πρόσθια προβολή του ενδοκογχικού λίπους.

Πριν στραφούν στην αισθητική χειρουργική, πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να θεραπεύσουν τους κύκλους ή τις σακούλες κάτω από τα μάτια με κρέμες και αλοιφές. Δυστυχώς όμως, οι κρέμες δεν φτάνουν στη “ρίζα” του προβλήματος, επομένως το αποτέλεσμα δεν είναι ποτέ το επιθυμητό.

Η διαδικασία – Βλεφαροπλαστική μέσω του επιπεφυκότα

Στην παραδοσιακή βλεφαροπλαστική του κάτω βλεφάρου, ο πλαστικός χειρουργός επεμβαίνει διαδερμικά, με αποτέλεσμα να απομένει μια μικρή ουλή κάτω από τη γραμμή του βλεφάρου και να διαταράσσεται η λειτουργία των μυών γύρω από το μάτι καθώς και του διαφράγματος του βλεφάρου. Όταν η προσπέλαση γίνεται μέσω του επιπεφυκότα δεν έχει κανένα από τα παραπάνω μειονεκτήματα, καθώς το βλέφαρο διορθώνεται από μέσα.

Μόλις χορηγηθεί η τοπική αναισθησία, γίνεται μια μικρή τομή μήκους περίπου 1-1,5 cm στο εσωτερικό του βλεφάρου. Αφαιρείται η ποσότητα λίπους που εξασφαλίζει ένα λείο περίγραμμα. Χάρη στη θέση και τη φύση των τομών, δεν υπάρχει ανάγκη για ράμματα και συνήθως επουλώνονται την επόμενη μέρα. Αυτός ο γρήγορος χρόνος επούλωσης σημαίνει ότι θα είστε σε θέση να χρησιμοποιήσετε μακιγιάζ και άλλα καλλυντικά νωρίτερα από άλλες τεχνικές. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να εμφανιστούν μώλωπες και οίδημα. Αυτά όμως υποχωρούν μέσα σε λίγες ημέρες.

Η βλεφαροπλαστική μέσω του επιπεφυκότα αναφέρεται και ως “βλεφαροπλαστική που αφήνει ανέπαφους τους ιστούς”, “βλεφαροπλαστική συντήρησης μυών” και “ανέπαφη βλεφαροπλαστική”.

Τα πλεονεκτήματα

Η προσπέλαση μέσω του επιπεφυκότητα προσφέρει ορισμένα οφέλη που δεν απαντώνται στις παραδοσιακές τεχνικές βλεφαροπλαστικής του κάτω βλεφάρου:

– Απουσία εξωτερικής τομής/ουλής

– Μικρότερη διάρκεια επέμβασης

– Ταχύτερη ανάρρωση

– Λιγότερο τραύμα στους ιστούς γύρω από τα μάτια

– Μειωμένο οίδημα και μώλωπες

– Το σχήμα του ματιού διατηρείται καλύτερα

Μετά την επέμβαση 

Η ανάρρωση μετά τη Βλεφαροπλαστική κάτω βλεφάρου διά του επιπεφυκότα είναι βραχύτερη από την παραδοσιακή βλεφαροπλαστική. Οι ασθενείς γενικά παρουσιάζουν περιορισμένους μώλωπες και πρήξιμο. Θα μπορείτε να επιστρέψετε στη δουλειά και τις περισσότερες από τις τακτικές σας δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένης της ελαφριάς άσκησης, σε μόλις 3-5 ημέρες.

Η βλεφαροπλαστική μέσω του επιπεφυκότα επιτρέπει τη διόρθωση του κάτω βλεφάρου χωρίς ουλές. Με φυσικό αποτέλεσμα και με πολύ χαμηλό ποστό επιπλοκών.

Ο κατάλληλος υποψήφιος

Συνήθως είναι άτομα ηλικίας 40-60 εών, με απουσία ιατρικών παθήσεων, που μποεούν να οδηγήσουν σε επιπλοκές, όπως η νόσος Graves, προβλήματα με την παραγωγή δακρύων ή ξηροφθαλμία.

Tip:

Η Βλεφαροπλαστική κάτω βλεφάρου βλεφάρου μέσω του επιπεφυκότα, συνδυάζεται άριστα με την βλεφαροπλαστική του άνω βλεφάρου. Είναι και οι δύο επεμβάσεις που δεν απαιτούν νοσηλεία και νάρκωση. Ενώ μπορούν άνετα και εύκολα να πραγματοποιηθούν στο ιατρείο με τοπική αναισθησία. 

error: Content is protected !!