MENU

Το VASER θεωρείται ιδανική επιλογή για την περιοχή του λαιμού, μία περιοχή όπου οι εναποθέσεις λίπους είναι λεπτές και δύσκολο να σμιλευθούν.

Τα ισχυρά ηχητικά κύματα που εκπέμπει η συσκευή VASER χαλαρώνουν και “αποκολλούν” τα λιποκύτταρα. Αυτό γίνεται αναίμακτα και ανώδυνα, χωρίς να προκαλείται η παραμικρή βλάβη στους γύρω ιστούς. 

Η ράβδος του VASER εισέρχεται στην περιοχή του λαιμού μέσα από πολύ μικρές οπές των 2 χιλιοστών. Το κύριο πλεονέκτημα του VASER είναι ότι προκαλεί δονήσεις που, πέρα από τη αποκόλληση του στοχευμένου λίπους, προκαλούν τη συστολή των ινών του συνδετικού ιστού, δημιουργώντας αποτέλεσμα σύσφιξης. 

Αυτό είναι πολύ σημαντικό για την περιοχή του λαιμού, καθώς η βαρύτητα αφήνει τα σημάδια της στη λεπτή επιδερμίδα που υπάρχει ανάμεσα στο πηγούνι και στο στήθος. 

Ο λαιμός είναι μια πολύ ιδιαίτερη περιοχή του προσώπου. Κάθε αλλαγή που γίνεται σε αυτόν πρέπει να γίνεται πολύ προσεκτικά ώστε το αισθητικό αποτέλεσμα να είναι άρτιο. 

Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι η περιοχή του λαιμού είναι μια περιοχή που δεν μπορεί να επηρεαστεί και να αλλάξει, όση άσκηση και αν κάνουμε. 

Τοπική Αναισθησία

Η λιποαναρρόφηση πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία, χωρίς νυστέρι. Με την χρήση του VASER η ανάρρωση επιτυγχάνεται εκπληκτικά γρήγορα. Το χειρουργείο είναι αναίμακτο και απόλυτα ανώδυνο, ενώ εντυπωσιακή είναι η απουσία μελανιών μετεγχειρητικά. 

Τα αποτελέσματα είναι ορατά άμεσα, ωστόσο συνεχίζουν να βελτιώνονται για 6 περίπου μήνες μετά την επέμβαση.

Έχουμε συλλέξει και απαντάμε σε 8 βασικές απορίες που έχουν οι ασθενείς για το πως συνεχίζεται η καθημερινότητά τους έπειτα από την επέμβαση Vaser Λιποαναρρόφηση λαιμού.

VASER λιποαναρρόφηση λαιμού- Ανάρρωση

1- Μετά την επέμβαση θα μπορώ να περπατήσω;

Ναι, από την ίδια ημέρα, κανονικά. 

2- Πώς θα πρέπει να κοιμάμαι μετά τη VASER λιποαναρρόφηση;

Μετά τη VASER λιποαναρρόφηση θα πρέπει για ένα χρονικό διάστημα να κοιμάστε ανάσκελα και με το κεφάλι σε ανάκλιση 40º για να μειώσετε το οίδημα και να επιταχύνετε την επούλωση.

Μετά τη λιποαναρρόφηση, όσο μικρότερο είναι το οίδημα, τόσο πιο σύντομη θα είναι η ανάρρωση. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να μην λυγίζετε τον λαιμό σας, γιατί δημιουργούνται πτυχώσεις και ρυτίδες, οι οποίες αν ο λαιμός δεν διατηρείται σε όρθια θέση μπορούν να γίνουν μόνιμες.

3- Αισθάνομαι μικρά εξογκώματα κάτω από την τομή. Θα φύγουν; 

Δεν είναι κάτι ασυνήθιστο. Πρόκειται για ουλώδη ιστό. Αυτές οι σκληρές περιοχές μπορεί να χρειαστέί να περάσουν 6 έως και 8 μήνες μέχρι να υποχωρήσουν τελείως μετά τη VASER λιποαναρρόφηση. 

Συνήθως υποχωρούν γρήγορα χωρίς να χρειαστεί να κάνετε κάτι. Μία καλή λύση είναι ωστόσο να κάνετε μασάζ στα σημεία με τα χέρια σας ή με μια συσκευή για βοηθήσετε στην απομάκρυνσή τους.

4- Τι συμβαίνει στο στάδιο της επούλωσης; 

Καθώς τα λιποκύτταρα από την περιοχή του λαιμού έχουν απομακρυνθεί, το σώμα στέλνει κύτταρα να επανορθώσουν την περιοχή. Αυτή η εισροή κυττάρων είναι αυτό που αντιλαμβανόμαστε ως μετεγχειρητικό οίδημα. 

Μόλις το οίδημα υποχωρήσει, δημιουργείται πρωτογενής ουλώδης ιστός. Συν τω χρόνω, αυτός ο ουλώδης ιστός ωριμάζει και δημιουργείται πιο μαλακός ιστός. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένας λείος και μαλακός λαιμός.

Επιπλέον, ο πλατύς μυς που βρίσκεται κάτω από το δέρμα του λαιμού, το μυώδες πλάτυσμα, συσπάται μετά το χειρουργείο, με αποτέλεσμα ακόμα πιο θεαματική σύσφιξη. 

5- Το κάτω χείλος μου “δεν κουνιέται” μετά την επέμβαση. Τι συνέβη; 

Τα νεύρα που περνούν από το χείλος της κάτω γνάθου ευθύνονται για την κίνηση του κάτω χείλους. Τα νεύρα αυτά αποτελούν κλάδους του προσωπικού νεύρου, που είναι το σημαντικότερο νεύρο στο πρόσωπο.

Μετά τη VASER λιποαναρρόφηση λαιμού, η τοπική αναισθησία μπορεί να επηρρεάσει τη λειτουργία του νεύρου, με αποτέλεσμα μια προσωρινή αδυναμία κίνησης του κάτω χείλους.

Όταν παρέλθει η αναισθησία σε 2-3 ώρες, η κινητικότητα του χείλους επιστρέφει στο φυσιολογικό. περίπου όπως μετά από μια επίσκεψη στον οδοντίατρο!

Ο πραγματικός τραυματισμός του κλάδου του προσωπικού νεύρου είναι εξαιρετικά σπάνιος έως απίθανος με τις σύγχρονες τεχνικές. Στην προσωπική μας εμπειρία δεν έχει παρατηρηθεί ποτέ.  

5- Πόσο θα διαρκέσει το οίδημα; 

Μετά τη VASER λιποαναρρόφηση λαιμού, θα είστε πρησμένος/η για περίπου δύο εβδομάδες. Δύο εβδομάδες μετά την επέμβαση, το οίδημα θα μειωθεί κατά 80-90%. 

Έξι έως οκτώ εβδομάδες μετά τη λιποαναρρόφηση, το οίδημα θα εξαφανιστεί. Η αυξημένη σωματική δραστηριότητα στο στάδιο της ανάρρωσης ενδέχεται να επιδεινώσει το οίδημα.

6- Πότε θα μπορέσω να αρχίσω να ασκούμαι; 

Τουλάχιστον 10-14 μέρες μετά την επέμβαση. Ο λόγος είναι ότι η άσκηση αυξάνει την αρτηριακή πίεση, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε αιμορραγία/ αιμάτωμα και να καθυστερήσει την επούλωσή σας.

7- Πόσο γρήγορα θα φύγουν οι μώλωπες;  

Εξαρτάται από τον ασθενή. Άλλοι δεν εμφανίζουν καθόλου μώλωπες και άλλοι εμφανίζουν ελάχιστους μώλωπες στον λαιμό ή στο στήθος που υποχωρούν σε 10 περίπου μέρες. 

8- Μετά  τη VASER λιποαναρρόφηση λαιμού θα μπορώ να ξυριστώ;

Ναι, πέντε μέρες μετά τη λιποαναρρόφηση λαιμού. Απλώς δείξτε ιδιαίτερη προσοχή στα σημεία όπου υπάρχουν τομές και ράμματα.

Tip: Μετά το άρθρο “VASER λιποαναρρόφηση λαιμού- Ανάρρωση” – ενημερωθείτε αναλυτικά για την όλη διαδιακασία της Λιποαναρρόφησης Λαιμού με Vaser

error: Content is protected !!