MENU

Λιπομεταφορά – οι μέρες που η λιποαναρρόφηση ήταν μια εκτεταμένη επέμβαση που απαιτούσε ολική νάρκωση και νοσηλεία ανήκουν πια στο παρελθόν. Χάρη στην εξέλιξη της τεχνολογίας και στα νέα όπλα που έχουν στην διάθεσή τους οι πλαστικοί χειρουργοί, η λιποαναρρόσηφη μπορεί πλέον να γίνει σε μια ή περισσότερες επισκέψεις στο ιατρείο.

Χωρίς ανάγκη για νοσηλεία στο νοσοκομείο. Με τοπική αναισθησία και πολύ μικρότερο κόστος! Aς πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. 

Η λιποαναρρόφηση είναι η ιατρική πράξη κατά την οποία το λίπος, που υπάρχει σε περίσσεια σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος, όπως στην κοιλιά, στους γλουτούς, στους μηρούς, ψηλά στα χέρια, στο πηγούνι και αλλού, αφαιρείται με τη βοήθεια μιας ειδικής κάνουλας. 

Πρόκειται για  μέθοδο που στοχεύει σε προβληματικές περιοχές που έχουν περίσσεια λίπους. Και δεν ανταποκρίνονται σε συμβατικές μεθόδους απώλειας βάρους /λίπους, όπως η δίαιτα και η γυμναστική.

Από την άλλη πλευρά είναι μια πιο σύνθετη διαδικασία. Δεν περιορίζεται απλώς στην απομάκρυνση του λίπους. Περιλαμβάνει την επεξεργασία (καθαρισμό) του λίπους και τη μεταφορά του σε άλλο σημείο του σώματος όπου υπάρχει ανάγκη. 

Έτσι, το λίπος που σας ενοχλούσε π.χ. στην περιοχή της κοιλιάς μπορεί να γίνει η «πρώτη ύλη» που –κυριολεκτικά- θα μεταμορφώσει τον χαμένο όγκο και θα εξαφανίσει τις ρυτίδες στο πρόσωπό σας ή που θα σας χαρίσει το στήθος που πάντα ονειρευόσασταν να αποκτήσετε. 

Το σημαντικότερο πλεονέκτημα της λιπομεταφοράς, έναντι της χρήσης οποιουδήποτε ξένου υλικού για την προσθήκη όγκου στο σώμα ή στο πρόσωπο είναι ότι είναι φυσικό. Προέρχεται από το ίδιο το σώμα του ασθενούς, κάτι που περιορίζει σημαντικά τις πιθανότητες εμφάνισης κάποιας αντίδρασης. 

Τα πλεονεκτήματα της τοπικής αναισθησίας – Λιπομεταφορά

Η τοπική αναισθησία συνδέεται με πολύ λιγότερες επιπλοκές και έχει πολύ υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας σε σχέση με μια γενική νάρκωση. 

Κατά τη διάρκεια της επέμβασης υπό τοπική αναισθησία ο ασθενής έχει τη δυνατότητα να αλλάζει θέση. Διεκολύνοντας έτσι τον χειρουργό να προσεγγίσει τις διάφορες περιοχές από σωστές γωνίες.

Ωστόσο, δεν είναι κατάλληλοι όλοι οι ασθενείς για τοπική αναισθησία. Αν για παράδειγμα, έχεις έναν ασθενή που φοβάται να πάει ακόμη και στον… οδοντίατρο, δύσκολα θα συνεργαστεί στη διάρκεια μιας τέτοιας επεμβατικής πράξης. 

Μετά τη λιποαναρρόφηση θα χρειαστεί να φορέσετε ειδικά ελαστικά ρούχα για μερικές εβδομάδες. Ιδίως αν η περιοχή στην οποία πραγματοποιήθηκε η λιποαναρρόφηση είναι εκτεταμένη. 

Η μέθοδος σας επιτρέπει να πάτε κανονικά στη δουλειά σας την επόμενη ημέρα. Είναι ωστόσο αναμενόμενη η εμφάνιση οιδημάτων και μωλώπων στις περιοχές όπου έχει επέμβει ο γιατρός, τις πρώτες 7-10 ημέρες. 

Η τεχνολογία

Τα σύγχρονα μηχανήματα έχουν αλλάξει δραστικά το τοπίο στις διαδικασίες της λιποαναρρόφησης και της μεταφοράς. Δεν μπορείτε ωστόσο να έχετε τα άριστα αποτελέσματα, χωρίς έναν πλαστικό χειρουργό με εμπειρία και υψηλή αισθητική. 

Λιπογλυπτική – Λιπομεταφορά

Λιποαναρρόφηση και λιπομεταφορά είναι οι βασικοί τρόποι σμίλευσης του σώματος και αλλαγής του σχήματός του. Για αυτό και πολύ συχνά αναφέρονται μαζί με τον όρο λιπογλυπτική.

Κάτι που θα πρέπει να διευκρινίσουμε σε σχέση με τις παραπάνω μεθόδους ωστόσο, είναι πως πρόκειται για τρόπους με τους οποίους κάποιος μπορεί να αλλάξει το σχήμα και την εμφάνιση του σώματός του και όχι για μεθόδους απώλειας βάρους. Οι άνθρωποι που φιλοδοξούν να χάσουν βάρος και καταφεύγουν στη λιποαναρρόφηση, συνήθως απογοητεύονται. Αν μάλιστα κάποιος πάρει βάρος μετά τη λιποαναρρόφηση, το πιθανότερο είναι πως θα συγκεντρώσει λίπος σε περιοχές διαφορετικές από εκείνες στις οποίες πραγματοποιήθηκε η λιποαναρρόφηση, καθώς από τις συγκεκριμένες περιοχές τα λιποκύτταρα έχουν απομακρυνθεί. Είναι λοιπόν καλό να γνωρίζουμε ότι οι καθιερωμένοι τρόποι απώλειας βάρους για ένα άτομο με περιττά κιλά παραμένουν η δίαιτα, η άσκηση και η βαριατρική χειρουργική.

Σε κάθε άλλη περίπτωση επίμονου τοπικού λίπους η λιπογλυπτική είναι η πλέον ενδεδειγμένη μέθοδος αντιμετώπισης. Τα αποτελέσματα της είναι θεαματικά και μόνιμα. Και χάρη στις σύγχρονες μεθόδους, πλέον πιο ασφαλής αλλά και προσιτή από ποτέ!

Tip: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα Ενθέματα Μαστού.

error: Content is protected !!